Wat is onze doelstelling?

Fotoclub Dongen is opgericht op 11 september 1974 en heeft momenteel 37 leden. De club biedt leden een platform om hun kijk op fotografie te ontwikkelen en de kwaliteit van hun foto’s te toetsen en te verbeteren. Dat gebeurt vooral door het bespreken van elkaars werk.

Wat doen we?

De clubleden komen wekelijks, op woensdagavond, bij elkaar voor diverse activiteiten. Voor de invulling van die avonden wordt jaarlijks een programma opgesteld. Centraal staan de avonden waarop eigen werk wordt besproken. Daarnaast worden bijvoorbeeld gastsprekers uitgenodigd en workshops verzorgd over digitale fotografie. Soms zijn er ‘werkavonden’ met een bepaald thema. Sommige leden werken samen aan portretfotografie of natuurfotografie. Op de eerste maandagavond v/d maand  is er een digitale groep, de "digitaal openhuis groep" die elkaar de kneepjes van Photoshop leren. Ook het sociale aspect is belangrijk: veel waarde wordt gehecht aan een goede sfeer in de club.

Fotoclub Dongen doet in clubverband alsook individueel mee aan landelijke en regionale wedstrijden en er bestaat de mogelijkheid om mee tedoen aan het zogenaamde Bonds mentoraat van de Fotobond.

Wat doen we niet?

‘Leren fotograferen’. Hoewel er een enkele keer wel een avond wordt verzorgd over de technische basisbeginselen van de camera en het fotograferen, gaan we ervan uit dat leden die vaardigheid hebben of zelf ontwikkelen. Uiteraard zijn de meer ervaren leden graag bereid om hun kennis met andere clubleden te delen, maar het is geen vast onderdeel van het clubprogramma.

Activiteiten buiten de club.

Fotoclub Dongen staat goed bekend, zeker in de regio. We doen er veel aan om onze reputatie hoog te houden. Leden worden gestimuleerd om deel te nemen aan wedstrijden, regionaal, landelijk en zelfs internationaal. We ontvangen regelmatig leden van andere clubs en bezoeken zelf ook clubs om daar werk van leden te laten zien. De club organiseert jaarlijks, in november, een expositie met werk van de leden waar altijd veel belangstelling voor is.

Speciale voorzieningen.

De fotoclub huurt ruimte in CC 't Schouw, Rembrandtstraat  te  Dongen. Behalve als ontmoetingscentrum voor de clubavonden kan deze ruimte gebruikt worden als studio.

Lid worden?

Nieuwe leden zijn welkom bij Fotoclub Dongen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris via secretaris@fotoclubdongen.nl

Fotobond

De club is aangesloten bij de Nederlandse Fotobond.

Cultureel Centrum 't Schouw, Rembrandtstraat 69, 5102 DK Dongen

Tel. 0162-312000

secretaris@fotoclubdongen.nl

Vanaf A27 (Breda - Utrecht):

Vanaf A27 (Breda - Utrecht) afslag 19 (Oosterhout - Dongen). Volg de borden richting Dongen. Bij binnenkomst Dongen rechtdoor bij verkeerslichten de Middellaan oprijden. Daarna 1e rotonde links af, straat rechtsaf volgen en u ziet aan de rechterzijde 't Schouw.

Vanaf Tilburg:

Vanaf Tilburg (Dongeseweg) na Coca-Cola fabriek Dongen-West (doorgaande weg) aanhouden. Neem de afslag Dongen rechtsaf. Dan op de rotonde rechtsaf en daarna 1e linksaf. Weg blijven volgen tot aan de rotonde en rechtdoor gaan. 2e rotonde rechts af. Weg volgen 1e rotonde rechtdoor langs de voetbal en 2e rotonde rechtdoor. Weg mee naar links blijven volgen en bij de S slinger rechtdoor, 1e rotonde rechtsaf, 2e rotonde rechtdoor, 3e rotonde rechtsaf en weg mee naar rechts volgen. Gelijk aan de rechterkant is 't Schouw.