Mentoraat

Contactpersoon: Monique Oostrum

Voor fotoclubs heeft de Fotobond het instituut BONDSMENTOR ingesteld.
Een mentor - zegt de onvolprezen Van Dale - is een leidsman, een raadsman, een gids. Deze omschrijving heeft ook zonder meer betrekking op de Bondsmentor. Iedere fotoclub, maar ook iedere fotograaf, kent momenten dat men wel verder wil, maar niet goed weet hoe. Een fotoclub zou dan eens moeten overwegen of een bondsmentor haar op het goede spoor zou kunnen zetten.
Een mentor, zelf als regel ook vrije-tijds-fotograaf, zal met een kleine groep fotografen, gedurende een bepaalde periode, intensief samenwerken. Er wordt aan het begin van de mentoraat, welke een duur heeft van ongeveer een half jaar, een onderwerp gekozen per deelnemer. Dit onderwerp wordt samen met de mentor uitgewerkt. Om de 6 weken komt de groep bij elkaar en wordt het resultaat besproken met de mentor. Deze bespreekt het resultaat en helpt je op weg naar een volgende serie. 

Een Mentoraat bestaat uit minimaal 10 en maximaal 12 leden. Binnen Fotoclub Dongen zijn inmiddels al twee volle groepen gestart met het mentoraat. 

Ook fotoclub Dongen is actief met de bondsmentoraat.
Inmiddels is het zevende seizoen weer van start gegaan onder de bezielende leiding van Hans Zoete.

Op dit moment bedragen de kosten voor deelname aan het mentoraat € 71,05. De data voor het mentoraat zijn opgenomen in de activiteitenkalender.